החייל שידע על מה לבנות | מאת: אבי שוסטר
יותם זוסמן הפך לקבלן בנייה כבר בגיל 21 . היום הוא בונה בכל הארץ בשיטת ICF הירוקה של חברת NUDURA הקנדית, זוכה להערכה ולמחמאות על המקצוענות, האיכות והאנושיות, ויודע לפרגן לשותפה נוספת להצלחה: אשתו.
כבר במהלך שירותו הסדיר בצה"ל החליט יותם זוסמן שהוא רוצה להיות קבלן בנייה. ואכן, מיד עם שחרורו, בגיל 21, פנה
ללימודי הנדסאות בניין ובמקביל הקים חברת בנייה. זו הייתה נקודת ההתחלה.
- "לא עוזב אף פרויקט"
הפרויקט הראשון היה בניית בית פרטי עבור אשת עסקים בכירה ומוכרת. זוסמן הצעיר אמנם הפסיד כסף בעבודת הבכורה שלו, אבל לא זנח את הפרויקט והשלים אותו לשביעות רצונה המלא של הלקוחה. "אמרתי לעצמי אז שזהו שכר הלימוד שלי", הוא נזכר היום, 14 שנה מאוחר יותר. מאז, זוסמן גדל והתפתח והפך לאיש מקצוע מנוסה ומצליח מאוד. אבל את היסודות שלו – המקצוענות, הנחישות, המסירות, ההגינות – אפשר היה לראות כבר שם, בבית הראשון שבנה. גורמים בענף אומרים שהבנייה של זוסמן מתבצעת בסטנדרט גבוה מאוד.
"איש מדויק, משקיען, שלא מוותר ולא עוזב פרויקט גם אם אין לו רווח". עם זאת, זוסמן בהחלט מרוויח יפה. התעריפים שלו עומדים על 9,000-8,000 שקל למטר. ויש לך סיבה טובה. הקבלן ידוע גם ביחסיו המצוינים עם הלקוחות. "הוא טיפוס חביב וחברותי שכולם מתאהבים בו", מספרים עליו קולגות. כפועל יוצא של עבודתו האיכותית ושל יחסי האנוש החמים, זוסמן בנה כבר בתים עבור שניים ואפילו שלושה דורות במשפחות שונות. הלקוחות האלה פשוט לא רצו להיפרד ממנו.
- השיטה להרחבת העסקים
החברה של זוסמן בונה בתים פרטיים, בתים עד ארבע קומות ופרויקטים מיוחדים, שחלקם זכה בפרסי עיצוב. לפני כשנתיים החברה ביצעה שינוי בשיטת העבודה שלה והחלה לבנות בשיטת (ICF (Insulated Concrete Forms של חברת נודורה (NUDURA) הקנדית. זוהי שיטת בנייה ירוקה, מודולרית, שמשתמשת בתבניות מבודדות, המבוססות על פוליסטירן מוקצף, ליציקת קירות בטון. לשיטה האקולוגית של החברה הקנדית, שעל פעילותה בישראל אחראית חברת אקו בילד, יש יתרונות רבים: מהירות תהליך הבנייה, בידוד תרמי ואקוסטי ברמה גבוהה, חיסכון משמעותי באנרגיה, חוזק המבנים ועמידותם ועוד. החיבור המוצלח בין חברת הבנייה של זוסמן לבין שיטת הבנייה הקנדית הייחודית הזניק את העסקים לשמיים. לפני שפעל בשיטת ICF , בנה זוסמן עד 25 בתים בשנה. בשנה הראשונה לשיתוף הפעולה עם נודורה בנה למעלה מ- 60 בתים ובשנה השנייה יותר מ- 100. לפני השינוי העסיק ארבעה צוותי עבודה וכיום פועלים בחברה 18 צוותים, ובנוסף, קבלני משנה. גם שטח הפעילות התרחב מאוד. בעבר זוסמן בנה באזור רחובות – אשקלון. עכשיו הוא בונה ברחבי הארץ: במרכז, בשרון, בערבה, בחבל לכיש, בעוטף עזה ובמקומות נוספים.
- נקי, מדויק, איכותי
זוסמן עצמו מודע לחלק המשמעותי שיש לשיטת הבנייה הירוקה בהצלחה העסקית שלו. "בחיים לא הייתי חולם לבנות מאה בתים בשנה אחת באף שיטת בנייה אחרת", הוא מודה. "זה מעבר לכל הציפיות. אני לא מדבר רק על המהירות בבנייה – זו הקלות, זה הדיוק, זו האיכות שיוצאת בסוף העבודה". לדבריו, הוא נוכח מניסיונו שבשיטת בנייה קונבנציונלית צריך להשקיע הרבה יותר כסף כדי להגיע לרמת דיוק כה גבוהה. גם הניקיון שבשיטה החדשנית קנה את לבו. "העבודה כל כך נקייה, שהעובדים מגיעים לאתר כמעט בבגדים של יציאה לבילוי", הוא מתלוצץ. זוסמן, שמשמש גם יועץ בענף הבנייה לחברת אקו בילד, אומר שהענף בישראל למד להעריך את יתרונות השיטה הקנדית. "מדהים איך הישראלים, בעיקר אלה שיודעים להבדיל בין טוב למצוין, נמשכים לשיטה ומאמצים אותה".
- אני פה בגלל אשתי
גם איש מקצוע איכותי ומוערך כיותם זוסמן יודע שכדי להצליח ברמות גבוהות כל כך יש צורך במשאב נוסף: התמיכה מבית. זוסמן, איש משפחה ואב לשלושה ילדים ממושב ביישובי עשרת, זוכה לתמיכה הזו, ובגדול – אשתו, מורן, מורה בחינוך היסודי, היא באמת העזר כנגדו.
"אין ספק שלמורן יש חלק חשוב בהצלחה שלי", יותם אומר. "היא מבינה, תומכת, מגבה אותי ומאפשרת לי להיעדר שעות רבות מהבית כדי לעסוק בבנייה ולהגשים את השאיפות המקצועיות שלי". וככה, באמת, אי אפשר שלא להצליח
אין מילים על הבחור המוכשר הזה יותם זוסמן בנה לי את הבית בסטנדרטים גבוהים מאוד אני ממליץ בחום
מקצוען אמיתי