טיפים לעיצוב הדירה להשכרה ב- AIRBNB
עונת הקיץ כבר כאן ואיתה עונת התיירות שמושכת אליה מעל ל- 4 מיליון מבקרים מידי שנה. בעוד שמחירי המלונות בארץ מרקיעים שחקים ומרתיעים תיירים רבים שחופשה בישראל הפכה עבורם לכזו יקרה במיוח,ד גם אם שמים את הוצאות הלינה בצד, הפתרון השפוי והזול בשנים האחרונות בישראל כמו גם בעולם הוא השכרתן של דירות מאנשים פרטיים באזורים מבוקשים שונים ברחבי הארץ. אלו מהווים הזדמנות כלכלית אדירה לבעליהן ולדיריהן הקבועים. תפסנו לשיחה את יוסי קאלו, מעצב הפנים ומרצה לעיצוב פנים במכללת מנטור ברמת גן, שיתן טיפים פרקטיים עבור אלו שמעוניינים לשדרג את דירתן ולהפוך אותה למתאימה להשכרה עבור התיירים הרבים.
"דירה אותה אנו מייעדים להשכרה ב AIRBNB- אמורה לתת בעיצובה תחושה של בית חם מאידך, יחדיו עם חוויה של בית מלון באמצע הכרך", קובע קלאו. עיצוב החלל בסגנון נועז והומוריסטי, יתן לדיירים חוויה של מלון בוטיק. מזרן מפנק, כורסא נוחה ומגבות נקיות, ייתנו לנו חום של בית".
צבע וסגנון: "השוכר מעוניין לקבל את החוויה המקומית, התערות בסביבה הקרובה, נגישות למקומות בילוי מאידך, ירצה לקבל חלל אחר, שונה, ביחס לזה הוא רגיל בביתו. הכלי הראשון שכדאי להשתמש בו הוא צבע. חישבו על גוונים שונים לחללים השונים, בחללים גדולים אל תחששו לחלק את החלל למספר מוקדי צבע. חישבו על גוונים אקטואליים, כאלה שיתנו תחושה עדכנית. חלוקה לצבעים נותנת לנו תחושה של חלל גדול יותר, בעל תפקידים מרובים".
תאורה: "אל תחשבו על החשמל, תחשבו על גוף התאורה. אל תחשבו על לחצוב בקיר, חישבו איך גוף התאורה יגיע אל הנקודה. יש היום אינספור גופי תאורה שנועדו לכל פינה בבית ונותנים מענה לחיבורים בנקודות שונות. גוף תאורה מעוצב, הוא גוף תאורה מעניין. גוף תאורה שמתחיל מהקיר ומסתיים מעל לראשנו הוא יצירה בפני עצמה, המפסלת את החלל מחדש. לכן, אל תחשבו על החשמלאי, מצאו גופי תאורה שונים, אחרים, כאלה שיצרו לנו חלל יוצא דופן. וממש כמו עם הצבע, פזרו כמה שיותר גופי תאורה בחדר. לקריאה, לכללי, לרומנטיקה… דבר ראשון שאני עושה בחדר בבית מלון הוא לבדוק איך מדליקים כל מנורה ומה היא מאירה, בדירה השכורה אנחנו אוהבים להשתמש בכל האופציות עד שנגיע לזו הנוחה לנו. זיכרו, מה שנוח לכם, לא חייב להיות נוח לאחר, לכן, פזרו גופי תאורה רבים, שייתנו אופציות לכל מבקר\ת ובדרך יעצבו לנו את החלל מחדש, עם אור או בלעדיו. עכשיו תחשבו על החשמל, חישבו על תאורת לד חסכונית, כזו שלא תצטרך אחזקה שוטפת תכופה, תאורת לד מובנה בפירוש באה כאן בחשבון, ואחת טובה, כזו שתחסוך לנו בביקורי החשמלאי".
ריהוט: "חישבו על נוחות. אורח לרגע לא מחפש לטפס על ארון הבגדים או לרדוף אחרי השידה. לדוגמא, את התלייה בארון הבגדים הנחתי בחלק התחתון של הארון במגירה נשלפת, כך ניתן לדפדף ולהוציא את הפריט הנבחר לשימוש. בחלקים העליונים של הארונות אפשר להשתמש לאפסון של מלאי להחלפה, שמיכות חורף\קיץ, מצעים להחלפה וכיוצ'".
אקססוריז: "הצבע והתאורה מילאו את החלל? יופי. אל תעמיסו בכלים ושטיקים, תזכרו שצריך לנקות כל דבר. שידה לצד מיטה? הניחו דגם של מטוס, תשאירו מקום לדרכון ולספר. שולחן צד? כלי דקורטיבי אחד מספק. החלטתם על שטיח? לא גדול, כזה שהמנקה יכול לנער בקלות ולהחזיר למקום. השאירו מקום ריק ברהיט, עליו או בתוכו ניתן להניח דברים. תמונות, צילומים על הקיר? תשתדלו להניח עבודות מקוריות, ציורים של בני ביתכם או חברים ולא פוסטרים קנויים. ג'יקלטים מאיקאה מוכרים בכל העולם והם מעוררים בת שחוק כשרואים אותם בבית שכור. לכו על בחירות יוצאות דופן וחישבו מחוץ לקופסא. אמנים ישראלים ישמחו למכור לכם מעבודותיהם וכמה שהדבר ישמע מוזר, אמנות מקורית אינה יקרה כמו שאתם חושבים. וכמובן, התאימו את הבחירה לסגנון העיצובי של החלל".
מה אפשר לקחת? "אחת הבעיות העומדות על הפרק זה דיירים שלוקחים מזכרות מהדירה, אמנם Airbnb עומדים בפרץ מול חוליגנים, אך מי מאיתנו לא חשב לקחת כפית או מאפרה שולחנית מהחדר?.. שני טיפים. השתמשו בפריטים שרציתם לזרוק או מצאתם בשוק הפשפשים ואובדנם לא יסב לכם נזק כלכלי או כתיבת תלונה לחברה. מאידך, קבעו פריטים למקומם, הבריגו תמונות ותגליפים לקירות, גם ארונות ושידות, זה גם בטיחותי. לדוגמא, מעמד למברשות השיניים תוכנן כחלק מהמראה".
נותן הטיפים הוא יוסי קאלו מעצב פנים ומרצה במסלול לעיצוב פנים במכללת מנטור ברמת גן