המטבח הוא לב הבית
עיצוב הפנים הישראלי עבר בשנים האחרונות כברת דרך של ממש ובעוד שעד לא מזמן סגנון העיצוב הנבחר השפיע לא רק וויזואלית אלא גם המהות והאווירה, הרי שכיום בזכות עיצוב מדויק ומושכל ניתן ליצור תחושות, מאווים ורגשות מסויימים גם במסגרת עיצובים שעל פניו נדמה שהם מנוגדים. כך גם בבית שעיצבה מעצבת הפנים ענבל צלקה עבור זוג הורים ושלושת ילדיהם ביבנה. בית מנימליסטי שמצליח ליצור תחושה של חום ביתי מחבק ועוטף, לא מעט בזכות המטבח שמצוי במרכזו ומהווה, ללא ספק, את ליבו הפועם של הבית.
הטמפרמנט והאופי הדינמי שמאפיין אותנו הישראלים, מוביל רבים מאיתנו לשנות, לחדש ולרענן את המרחב הביתי בתדירות מואצת. רבים מבינים כי בכוחו של שינוי והתאמת סביבת המגורים לצרכי המשפחה העכשוויים והעתידיים יכול להיטיב באופן משמעותי על חווית המחייה והחיים עצמם.
הטמפרמנט והאופי הדינמי הישראלי, מוביל רבים מאיתנו לחדש, לשנות ולרענן את המרחב הביתי באופן עקבי. רבים מבינים כי שינוי והתאמת סביבת המגורים הם הרבה מעבר לנדבך וויזואלי ובכוחם להיטיב עם הדרים בבית במובנים רבים ומגוונים. כך גם במקרה של שני בני הזוג, שביקשו לשנות את תכנון ביתם בעיר יבנה, בית מאתגר מבחינה מבנית לו זוויות רבות, גרם מדרגות צר, עמוד דומיננטי במרכז החלל הציבורי וכן לא פחות מחמישה מפלסים.
בעלת הבית ביקשה מצלקה ליצור עבורם מסוגנן ובית מינימליסטי והשיפוץ כלל שינוי מסיבי של החלל, הריסה רבה, החלפת חשמל ואינסטלציה. לתכנון הייתה חשיבות עליונה שכן היו שלל אתגרים, בהם גם תקרה נמוכה יחסית. הנתון הזה נפתר בעזרת גופי תאורה ייחודיים, נגרות וחיפויים גבוהים המשרים תחושה של חלל גבוה.
המטבח, שכבר מזמן הוכתר ללב הבית הישראלי היה מוטיב מרכזי ביצירת שפת התכנון והעיצוב של הבית כולו. כך גם בבית זה שתכנונו החל ממטבח דומיננטי מעוצב ואיכותי של חברת מטבחי דא קוצ'ינה. הכולל שלל מקומות אחסון גם באי וגם בקיר של הארונות גבוהים, ומשטח עבודה נוח. "מיקמנו כיריים ליד כיסאות הבר כדי לאפשר שיחה בין מי שמבשל למי שיושב", מסבירה צלקה, "העמוד שהיה באמצע החלל נתן לנו פתרון מושלם לאלמנט עיצובי ומרשים והוא מחופה בדקטון ונשפך אל משטח העבודה, בנוסף הוא מעניק פתרון מעולה לטלוויזיה והסתרה קטנה".
כלל המשפחה זכתה בחלל מרכזי גדול, מואר ומרווח שיאפשר להם לארח בקלות. "הם מבשלים וצורכים אוכל טרי ובריא, אורלי בעל הבית אוהבת לבשל, אוהבת אנשים וחוויות ורציתי לתת לה חוויית בישול משודרגת", מסבירה המעצבת אודות הקונספט שליווה את תכנון המטבח של דא קוצ'ינה, "רציתי להעניק לה זווית ראייה לכל מה שקורה בבית ממשטח העבודה הראשי. ". למטבח יש גם חדר מזווה חלומי, ובכלל מדובר במטבח פרקטי ומפנק.
צלקה יצרה חדר שיקי, גדול ומרווח לבת הסטודנטית, החייל זכה ביחידת מגורים שלמה, הכוללת שני מפלסים במרתף: מפלס אחד ובו מיטה, טלוויזיה, ארון בגדים וחדר רחצה ומפלס שני ובו מטבח ודלפק בר, וסלון עם מקרן ענק ומערכת קולנוע ביתי ושולחן כתיבה – ממש ממלכה. "בחדר הרחצה של הבנות השארנו את המרחב ותכננו נגרות אוורירית ונקייה. המראה שמגיעה עד התקרה נותנת עוד תחושה של גובה. במסדרון נתנו נגיעות של צבע", היא מוסיפה.
שירותי האורחים הם מינימליסטים ונבחר לפרויקט ברז היורד מהתקרה בצורת טיפה שמסמלת את הטבע שכל כך מתאים לאווירה היפנית של החלל. גם הבחירה בבוצ'ר עץ מיטיב עם התחושה הכללית של הבית.