מתכון מנצח
כשפוגשים את תמר ואשר שעיו, זוג צעיר ונעים הליכות, קשה להאמין שמדובר בצמד האחראי על הקמת אימפריה משגשגת בתחום המטבחים שמגלגלת מיליונים. האמביציה הבלתי נלאית, והרצון לספק ללקוח הישראלי מוצר מוגמר בסטנדרט יוצא דופן בנוף הישראלי, התגלו כמתכון וודאי להצלחה וזוהי מבחינתם רק ההתחלה
תמר (27) ואשר (32) שעיו- זוג בעסקים ובחיים- הפכו בחמש השנים האחרונות לשמות מוכרים בסצנת העיצוב הישראלית. השניים הם הבעלים של חברת 'נאנו מטבחים' שמחזיקה באולם תצוגה חדשני ומרשים ברחוב לח"י בבני ברק ובמפעל ייצור מתקדם ביישוב עמנואל שמשתרע על פני לא פחות מ-2600 מטרים רבועים. ההחלטה האמיצה שלקחו לפני מספר שנים- להשקיע את כל מרצם והונם- התגלתה כמדויקת ונכונה ולראייה, כיום החברה שבבעלותם נמצאת בקדמת הבמה של סצנת העיצוב המקומית.
השניים נשואים מזה כעשור כשבתחילת דרכם המשותפת אשר עוד ניהל את הנגרייה הקטנה והמצליחה שהקים בעשר אצבעותיו באלישמע ותמר למדה עיצוב פנים: "עולם הנגרות זורם לי בעורקים מגיל מאוד צעיר", אומר אשר. "המשפחה המורחבת מתמחה בתחום העץ והקרובים לי ביותר הם בעלים של חברות שמתמחות באספקטים שונים בענף כמו חדרי שינה, חדרי ילדים וכו'. אני זוכר את עצמי נשאב לעולם הזה עוד כילד, בעיקר בחופשים. התחלתי מלמטה- מהעבודות הכי סיזיפיות, ועם השנים התמקצעתי והתמקדתי בכל הצדדים של התחום- מהתקנות בבתי הלקוחות ועד לתכנון פרטי ריהוט ומכירות".
"בגיל 24 החלטתי להרים את הכפפה והקמתי נגריה משלי, שהתמחתה בזמנו בנגרויות אומן כשהשאיפה כבר מתחילת הדרך היתה להנגיש לציבור המעצבים וללקוחות הקצה מוצרים שמתוכננים בקפידה וברמה הגבוהה ביותר, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ויישום פתרונות חדשניים. אלו מבחינתי בדיוק הסיבות שגרמו לעסק לשגשג כבר משלב מאוד מוקדם".
"ארבע שנים אחרי, תמר ואני החלטנו שהגיעה השעה לקפיצת מדרגה נוספת וזאת מתוך רצון לספק מוצרים ברמה אפילו גבוהה יותר, מחומרי הגלם הטובים ביותר שיש בתחום וברמת גימור המדויקת ביותר- דברים שהנגרייה הקטנה כבר התקשתה להכיל לאור הביקוש הגדול. עשינו לא מעט ויתורים, השתמשנו בחסכונות, ופתחנו מפעל חדשני ומתקדם לייצור מטבחים שפועל בטכנולוגיות מתקדמות ומשלב מכונות ממוחשבות שייבאנו במיוחד מגרמניה ומופעלות ללא יד אדם, מה שמאפשר לנו להגיע לדיוק מושלם ולייצר דיטיילים מטורפים".
כפי שכבר הבנתם, השניים לא עצרו שם ובמקביל לפתיחת המפעל החלו תהליך מורכב של פיתוח אולם תצוגה חדש יוצא מגדר הרגיל בשטח של כ-300 מ"ר, המהווה one stop shop המספק מענה קולקטיבי ומקיף לרוכשי המטבחים- מתכנון, עיצוב וייצור הרהיט ועד לאספקת המשטחים ומוצרי החשמל, הכל תחת קורת גג אחת.
"ההחלטה להפוך את ה-workshop הקיים למתחם גדול ומתקדם בהרבה היתה מתבקשת, וכדי ליצור אולם תצוגה שונה בנוף עבדנו שנה שלמה בצמוד למעצב הפנים המוערך ניצן הורוביץ (שאמון על התכנון), מומחי מיתוג ופרסום ויועצת מקצועית לה ניסיון רב בתחום המטבחים. כולם נרתמו למשימה וזה מאוד ניכר בתוצאה הסופית" משחזרת תמר.
"התהליך היה מורכב, דרש הערכות ומחשבה, ועלו תוך כדי הרבה שאלות כמו מה אנחנו רוצים להיות, איך יתמודד מערך הייצור עם הגידול בהיקף ההזמנות וכיצד אנחנו רוצים להראות. לכן, למרות שהאולם גדול בשטחו הוא כולל תצוגה של 5 מטבחים ולא יותר- כך אנחנו נותנים במה ליוקרה של המוצרים, לרמות הגימור, לחומרים ולטכנולוגיות המיוחדות, תצוגה של אינסוף אפשרויות מבלי להעמיס ברבדים", מוסיפה תמר. "עברנו דרך משותפת במהלכה דייקנו וזיקקנו את ה- DNA של החברה ולמרות שהיא כללה לא מעט משוכות וקשיים לא ויתרנו ושנינו מאמינים שהתשוקה שלנו לתחום ניכרת מאוד בתוצר הסופי. אננו סבורים שהיחס האישי, הזמינות כמעט מסביב לשעות והרצון האמיתי שלנו לספק ללקוחות מענה מקיף מתחילתו ועד סופו באים מאוד לידי ביטוי במקום שיצרנו".
"אני מייחס את ההצלחה של העסק גם לסינרגיה המוחלטת שיש בין שנינו ואת ההחלטות הגדולות אנחנו מקבלים ומבצעים במשותף תמיד", מוסיף אשר. "הזמן הטוב ביותר מבחינתנו לקדם תהליכים הוא דווקא לא במהלך יום העבודה אלא לאחריו, בשעות הכי לא צפויות, אחרי שכבר סגרנו את הלפטופים והילדים ישנים או לפנות בוקר כשאחד מאיתנו מעיר את השני עם רעיון גדול שעלה לו בראש. אנחנו הולכים לישון וקמים עם התשוקה ליצור, להתפתח ולפתח, זה ממש בנפשנו, כשכל אחד מביא את הערך המוסף שלו ואת תחומי התמחותו: אני מכיוון פיתוח המוצר ותמר בכל הקשור לשיווק ולעבודה עם הלקוחות, המעצבים והאדריכלים. אנחנו מחברים בין העולמות כדי להוציא לפועל כל החלטה בצורה הכי טובה ומושכלת שרק אפשר".
"כשזה נוגע לעסק, שנינו אנשים טמפרמנטים ולא קופאים על השמרים", אומרת תמר. "יש לנו חזון מובהק לפתוח כבר בשנים הקרובות רשת מטבחים שתתן מענה מקיף לציבור בחלקים שונים של הארץ- מצפון ועד דרום- כך שלא יצטרכו לנסוע רחוק. ברשת שאנחנו רואים לנגד עיננו, הלקוחות לאורכה ולרוחבה של הארץ ייהנו מהיכולת לתכנן מטבחים שעונים בדיוק על הצרכים המאוד ספציפיים שלהם כמשפחה ולשלב בהם את הפיתוחים והפטנטים הכי מתקדמים, עוד הרבה לפני שיהפכו לסטנדרט. אנחנו ערים לאבולוציה שעובר המטבח המודרני ופועלים בהתאם- זאת דרך העבודה שלנו מאז ולתמיד".