זהו צבע שבקלות יכול להשפיע לטובה על מצב הרוח, כמו במגע של קסם להפיג את המתח, להוריד את מפלס החרדה, אבל הכי הכי חשוב לקשט את הבית ולספק מגע של שמחה. הכל תלוי במינון ובשימוש מושכל בסקאלת הגוונים שלו ובשילובים השונים. אז רגע לפני שעולה לאקרנים הסרט "ברבי" שהכי מזוהה עם הגוון הוורוד, ויש האומרים גם "הקיטשי", הנה כמה דברים שכדאי לדעת על שילובו בחללי הבית. תתפלאו הוא יכול להשתלב פשוט נהדר.
בראש ובראשונה הקונוטציה הראשונה היא לשלבו בחלל הקטנטנים, בשל המתיקות והרוך שהוא משדר. אולם, ניתן ליהנות ממנו והמון גם מחוץ לחדר הילדים, אפילו בחדרים "רציניים" יותר כמו סלון, מטבח או פינת אוכל ובטח ובטח בחדר השינה.
לא בכדי אנו רואים את הצבע מככב ברוב חן והדר בתערוכות העיצוב הנחשבות ביותר, כמו גם בקולקציות של המותגים הנחשבים בעולם, ולאוו דווקא בענף הטקסטיל (המקום המובן מאליו), אלא גם בענף הריהוט והסניטריה", מסבירה רננה אזולאי, מנהלת קשרי אדריכלים ברשת ellita living
"שמחת החיים שהוא משדר, האיזון והפתיחות שלו, הופכים אותו לרלוונטי בבית. מילת הקסם היא איזון. לדעת לאזן ולשלב אותו בהרמוניה – הוספת כרית, כורסא, שטיח עם נגיעות ורודות בהחלט יעשו את העבודה" מסבירה אזולאי.
"על פניו עושה רושם, כי הוורוד מצוין לאנשים קלילים וצעירים ברוחם. כאלו שיאהבו את נוכחות הוורוד בבית. מעט פתיחות, תגרום לכולם להתאהב בו. תתחילו עם פריטים ורודים שפשוט וקל להחליף ולשנות (שטיח, אגרטל, כרית). שלבו את הוורוד עם גוונים ניאטרליים, לא צריך להפוך את הבית כולו לוורד. לאט לאט קחו סיכון ותעזו עם ריהוט בעל נוכחות גדולה יותר, כדוגמאת גופי תאורה, טפטים, ריפודים ואפילו חזיתות", מוסיפה אזולאי.
"מצד אחד אפשר לשלב את הוורוד עם צלחות, כוסות, פלייסמטים וכו, ומצד שני גם אפשר להעיז ולשלבו אפילו בחזיתות. כך גם בחדר הרחצה וכן, גם בסלון. אם אתם רוצים להכניס שמחה לבית – הוורוד הוא דרך נפלאה" מסביר מעצב הפנים אורון מילשטיין.
"לוורוד מספר גוונים – החל מוורוד בייבי בצד הבהיר של הסקלה ומהצד השני הוורוד פוקסיה. כאשר יש להתנהל בזהירות בין שתי הקצוות ולדעת מה הכי מתאים לאופי הדיירים בפרוייקט. לא להיכנע לטרנדים או לסטיגמות, אם יפה ומתאים לכם הוורוד גם בסלון, במטבח, בספרייה או בחדר השינה – עשו זאת" מסכם מילשטיין.
צילום: אורון מילשטיין
צילום: אליתה ליוינג
צילום: אליתה ליוינג
אלפינה תאורה